Vrtim Zemlju-vrtim zdravi film

 

Ove godine odlučili smo obilježiti Dana planeta Zemlje na drugačiji način. Organizirali smo igre na našem bazenu, kviz znanja za učenike trećih i četvrtih razreda te tradicionalnu,  prigodnu prodaju sadnica za uređenje okućnica.

Povezali smo  projekt Vrtim zdravi film sa Danom planeta Zemlje i cjelodnevna događanja u školi nazvali VRTIM ZEMLJU – VRTIM ZDRAVI FILM.

Organizatori su bili članovi Mladih čuvara prirode i GLOBE programa, uz pokrovitelje HŠŠS i tvrtku Nestle koji već dvije godine promoviraju  projekt VRTIM ZDRAVI FILIM . Njime promičemo zdravu prehranu i redovitu tjelovježbu, a povodom Dana planeta Zemlje potičemo učenike na brigu za okoliš, zdravlje našeg planeta i očuvanju svih njegovih dijelova.

Cilj nam je bio ukazati učenicima kako zdrava Zemlja, znači zdravo tlo, zrak, vodu i zdravu hranu. Zdrava hrana naš je imperativ jer, hraneći se zdravo i vježbajući redovito, imamo zdravo tijelo u kojem je zdrav duh.

 

Akcije koje smo proveli su:

–  kviz znanja za učenike trećih i četvrtih razreda koji su u svom nastavnom planu i programu govorili o životnim uvjetima, planeti Zemlji, zdravom tijelu i okolišu,

–  prigodna prodaja sadnica kojom smo potakli potrebu za uređenjem okućnica i životnog prostora u stanovima

–  igre na bazenu za više razrede kojima smo pokazali kako briga za planet Zemlju i briga za vlastito zdravlje može biti zabavna

Igrama smo ukazali na važnost održivosti krhke ravnoteže na našem planetu Zemlji i važnost zdrave prehrane jer smo koristili  jabuke kao simbol zdravlja. Kvizom su učenici pokazali svoja znanja o planetu Zemlji te zdravoj prehrani. Kupovinom sadnica uredili smo okoliš u svom kvartu.

Najbolje i najspretnije učenike smo nagradili malim donacijama, pa stoga zahvaljujemo donatorima HŠŠS i tvrtki Nestle.

Nagrađeni učenici u kvizu znanja su:

1.  Ina Kumer, 3.c

2.  Frano Dučkić i Marta Premuž, 3.a

 

1.  Frano Penava, 4.a

2.  Mislav Popović, 4.d

 

Nagrađeni učenici u igrama na bazenu su:

Luka Sudarević i Gabrijel Berišić, 5.b

Karlo Požgaj i Jelena Huljek,  6.a

Dorijan Grivić Vojnović i  Karlo Leopold,  7.d

Lucija Kozina  i Emanuel Palić, 8.a

 

Lidija Žišković, prof.

 

Galerija slika