Večer matematike

U našoj školi, kao i u mnogim školama u Republici Hrvatskoj, pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva održana je 4. 12. 2014. godine „Večer matematike“.

Učitelji naše škole uključili su se u popularizaciju matematičke znanosti na neuobičajen način. Organizirali su interaktivne radionice sa zanimljivim zadacima primjerenim dobi i znanju učenika. Uključili su se i roditelji, posebno u razrednoj nastavi, koji su pomagali svojoj djeci, natjecali se i podsjetili se doba kada su se i sami igrali. Igre su inspirirane igrama kojima smo se svi igrali ( školice, slagalice, domino, kartanje, kockice, potapanje brodova, itd.), ali zaodjenute u matematičko ruho. U adventsko vrijeme večer je zamišljena kao matematički sajam na kojem sudionici obilaze „matematičke stanice“ i odabiru aktivnosti u kojima će sudjelovati, a kojima se razvija pozitivan stav sudionika prema matematici. Učiteljima Matematike pomagali su i radne centre vodili učenici 7. i 8. razreda koji su pomagali učenicima i roditeljima pojašnjavajući upute ili vodeći igru na radnim centrima.

Učenici i roditelji zadržali su se duže od predviđenog vremena i izlazili su s osmjehom na usnama. Nadamo se da smo uspjeli pokazati svim sudionicama koliko je matematika lijepa i zabavna.

 

Sanjica  Kroflin, prof. matematike