Međunarodna izložba dječje umjetnosti Narita 2016.

Međunarodna izložba dječje umjetnosti Narita 2016.

SlikeHrvatski školski muzej je i ove godine pozvao na suradnju dječje vrtiće, osnovne škole i druge odgojno-obrazovne ustanove s ciljem izrade likovnih radova za Međunarodnu izložbu dječje umjetnosti Narita 2016. u Japanu. Tema ovogodišnjeg natječaja je prijateljstvo, a odabir likovne tehnike je slobodan.

Pozivu Hrvatskog školskog muzeja obrazovne ustanove su se odazvale sa ukupno 400 likovnih radova od čega je stručni žiri odabrao njih 50 koji su poslani kao predstavnici Hrvatske u Japan. Među odabranim likovnim radovima za Japan nalazi se i 7 likovnih radova učenika naše škole  čiji autori su: Maša Medved, 1.c; Bruno Hampovčan, Josipa Ivanda i Tatjana Kirčenkova iz 2.d razreda; Nikolina Slomo, 5.c; Paola Palaš i Tea Vodstrčil, 8.d razred. Mentorica učenicima nižih razrea bila je Dubravka Fiolić, a učenicama viših razreda Mirjana Sever.

Autorima odabranih likovnih radova iz naše škole od sveg srca čestitamo i nadamo se pozitivnim vijestima iz Narite gdje se izložba otvara 19. studenog 2016. godine.

Dubravka Fiolić i Mirjana Sever