Prirodoslovna večer za pamćenje!

 

I ove je godine u prostorima naše škole održana, četvrta  po redu, Prirodoslovna večer na kojoj je sudjelovalo  oko 150 učenika i njihovih roditelja. U ponedjeljak, 30. listopada 2017. od 18:30 do 20:00 u nekoliko učionica, knjižnici i predvorju škole održane su brojne radionice, izložbe, igre i kvizovi za učenike i njihove roditelje.

Tema ovogodišnje večeri bila je  „Svemir“.

U učionici br. 5 učenici, članovi Fizike ekspres junior (voditeljica Natalija Kirčenkova), prikazivali su kratke dokumentarne filmove o letovima u Svemir, istraživačkim misijama te prezentaciju o Sunčevom sustavu, nakon čega su učenici i njihovi roditelji mogli sudjelovati u kvizu znanja.

U učionici br. 8 učenici, članovi Kluba mladih tehničara (voditeljica Katarina Kedačić Buzina), vodili su  radionicu izrade suvenira i modela raketa i satelita od recikliranog materijala.

U učionici br. 31 učenici, članovi Mladih čuvara prirode (voditeljica Lidija Žišković), prezentirali su uvjete na planetima (tlak, temperatura, kemijski sastav, udaljenost od Sunca…) te predstavljali svoju viziju mogućih živih bića koja bi eventualno mogla naseljavati navedene planete i živjeti u takvim uvjetima.

U učionici br. 30 učenici, članovi GLOBE skupine (voditeljica Irena Škarica Milek), vodili su igre pronađi parove („memory“) na temu „Životinje u svemiru“, „Planeti i njihove atmosfere“ te „Istraživači svemira“ te kviz znanja o svemiru. Također su prezentirali koje su sve vrste životinja poslane u svemir radi istraživanja.

U školskoj knjižnici učenici su, kao i njihovi roditelji, tražili odgovore na pitanja u kvizu znanja  u odabranoj literaturi o svemiru i istraživačima svemira koju je odabrala voditeljica Ana Brčić Bauer.

U predvorju škole bila je izložba modela od različitih materijala, likovnih radova i plakata učenika na temu  „Planeti Sunčevog sustava“, „Svemirske letjelice“, „Izvanzemaljci“ i  „Svemir“.

Sudjelovali su učenici: 1.b razreda (učiteljica Jadranka Lauder), 1. d razreda (učiteljica Filomena Golomejić),  2.a razreda (učiteljica Aleksandra Hudika Brković), 2.c razreda (učiteljica Marija Klokočar), 3.a razreda (učiteljica Mandica Oković), 3.b razreda (učiteljica Dubravka Šereg),  3.c razreda i skupina učenika Kreativne radionice (učiteljica Vlatka Tepeš) i 3.d razreda (učiteljica Ružica Džankić),  4.a razreda (učiteljica Ljiljana Matić), 4.b razreda (učiteljica Mirela Petrač), 4.c razreda  (učiteljica Natalija Jurašić) i  4.d razreda (učiteljica Dubravka Fiolić), 5. razredi su na satovima informatike (prof. Maja Lozar) crtali na temu „Svemir“ u programu Bojanje. 7. razredi su na satovima matematike (prof. Sanjica Kroflin) obradili temu „Svemir“ vezanu uz gradivo (Koordinantni sustav, Proporcionalnost i obrnuta proporcionalnost ) te napravili prostorne modele Sunčevog sustava. 8. razredi su prezentirali radove sa satova likovne kulture (prof. Mirjana Sever), a crtali su strip na temu „Svemir“u okviru Space Scoop natječaja. Učenici od 5. – 8. razreda su na satovima njemačkog jezika (prof. Merion Knez Krstulović) izradili plakate na temu „Planeti Sunčevog sustava“ i  „Istraživači svemira“ te kartu pojmova vezanih uz svemir. Izložili su ih tijekom Prirodoslovne večeri

Zahvaljujemo svim učenicima i njihovim učiteljima na uloženom trudu i sudjelovanju na Prirodoslovnoj večeri.

Vaše prirodoslovke

 

 

Prirodoslovne večeri održavaju se u našoj školi unazad četiri godine, no ova je bila za pamćenje!

Ove je godine tema bila svemir i dali smo sve od sebe da bude nezaboravno. Pripreme su tekle neočekivano brzo, isto kako je i večer prolazila. Bilo je mnogo zabavnih aktivnosti uključujući kvizove, razgledavanja učeničkih radova, održavanje prezentacija, radionice i fotografiranje u raketi koja je ruku djelo učenika naše škole. Učenici su izrađivali plakate na temu svemira, makete raketa, sunčevog sustava i planeta zasebno.

Došao je nevjerojatan broj posjetitelja, koji su bili veoma uzbuđeni i zainteresirani za ovaj događaj. Večer je prošla iznimno glatko i bez ikakvih poteškoća.

Nadamo se da će i sljedeće godine biti ovako lijepo i zabavno, te da će svi biti još više oduševljeni novim idejama naših kreativnih i pametnih profesora.

 

Mia Škarupka i Josipa Matešić, 8.d