Humanitarna akcija  “Medicinari velikog srca”

Akcija „Medicinari velikog srca“ (2017./2018.)

Znate li da svake godine brojni mališani Božić i Novu godinu, umjesto s najbližima, provedu u bolničkim krevetićima? Tjeskoba i strah od same bolesti, medicinskih pregleda i pretraga, nova okolina, novi ljudi, to je za njih iznimno stresno i zastrašujuće razdoblje. Što ja mogu napraviti? Što vi možete napraviti? Što svatko od nas može napraviti?
Znadete li onaj osjećaj kad darujete poklon prijatelju, roditelju, djetetu? Sad zamislite predivne osmjehe djece u bolnicama dok otvaraju poklone koje ste im baš Vi dali.
Da, da, Vi možete pomoći i vi možete izmamiti veselje na njihovim licima. Zajedno razveselimo mala srca i darujmo ih kad im je najpotrebnije. Možete donijeti puzzle, slikovnice, školski pribor, razne igračke (plišane ili pak autiće), društvene igre, sve ono što vam padne na pamet, a uočili ste u obližnjoj trgovini ili pak sami nikada to niste otvorili i smatrate da bi usrećilo jedno dijete. Samo ubacite dar u jednu od kutija na hodniku škole s natpisom „Medicinari velikog srca“.

Svoje darove ne trebate zamatati, bitno je da se što više igračaka sakupi jer je cilj same akcije darovati svu djecu u svim bolnicama Republike Hrvatske, ali i popuniti dječje bolničke odjele sa što više igračaka.

Nadam se da će Vas se što više uključiti u akciju i pomoći nam u prikupljanju što većeg broja darova.

Budite i vi velikog srca!!!

I za kraj, Vama i Vašim bližnjima želim SRETAN i BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ te radosnu i uspješnu NOVU 2018. GODINU u svoje i u ime cijelog Medicinskog fakulteta u Zagrebu!

 

Unaprijed svima veliko hvala na uključivanju u ovu predivnu akciju!

Sve Vas puno pozdravlja Josip Stojić,
student Medicinskog fakulteta i bivši učenik OŠ „Marija Jurić Zagorka“

 

Sretni smo jer smo bili kockica u mozaiku humanitarne akcije “MEDICINARI VELIKOG SRCA”. Naš učenik, danas student 4.godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu,  Josip Stojić, aktivno se uključio i nas “zarazio” dobrotom. Prikupljeni plišanci, školski pribor, knjige i slikovnice sretno su otišli na odredište, bolesnoj dječici zagrebačkih bolnica, i šire.