Projekt “Hrvatska u Zagorki”

Naša škola pridružila se obilježavanju Europske godine kulturne baštine projektom Hrvatska u Zagorki

Cilj je projekta upoznavanje učenika s kulturnom baštinom Hrvatske koja govori o našoj povijesti i svjedoči o našem nacionalnom identitetu, čime se potiče i razvijanje osobnog identiteta te poštivanje različitosti. Ovim projektom nastoji se učenicima prikazati golemo bogatstvo i raznolikost hrvatske kulturne baštine, koju su gradile prethodne generacije,te naglasiti važnost njezina brižnog čuvanja kako bi je neoštećenu ostavili u nasljeđembudućim generacijama. Kroz rad na projektu učenici su upoznali ljepotu običaja, nošnji i građevina naše zemlje.

Radovi načinjeni u suradnji učiteljice Likovne kulture i svih učitelja razredne nastave, rađeni na temu vezova i tkanja etnografske baštine, nastali su individualnim radom učenika, dok su arhitektonski spomenici plod skupnog rada. Projektu se pridružila i Tehnička kultura s modelima tradicijskih kuća, zatim izvannastavna aktivnost vezilja te Likovna kultura. Voditeljice projekta su Mirjana Sever, Dubravka Fiolić i Dubravka Šereg.

Izložba radova učenika “Hrvatska u Zagorki” bila je postavljena u suradnji s Narodnim sveučilištem Dubrava u Kulturnom centru Dubrava od 25.-29. 4. 2018. Donosimo vam nekoliko fotografija s izložbe.

Antonia Periček, 6. c