20. Bienalna međunarodna izložba dječje umjetnosti Kanagawa (Japan)

 

Hrvatski školski muzej sudjeluje u suradnji s Veleposlanstvom Japana u organizaciji i prikupljanju dječjih likovnih radova za međunarodnu izložbu dječje umjetnosti u japanskoj prefekturi Kanagawa. Svake druge godine na poziv organizacije JOCA (Japan Overseas Cooperative Association) Hrvatski školski muzej objavljuje natječaj za prikupljanje dječjih likovnih radova djece u dobi od 4 do 15 godina. Idejna misija ove međunarodne manifestacije je potaknuti snove i kreativnost današnje djece koja će postati nositelji sutrašnjice te osvijestiti važnost međusobnog razumijevanja različitih kultura čitavog svijeta. Tema je slobodna.

Na natječaj Hrvatskog školskog muzeja pristiglo je 1125 radova od čega je stručno povjerenstvo u Hrvatskom školskom muzeju priredilo izbor dječjih likovnih radova (147 likovna rada) koji će predstavljati Hrvatsku u Japanu.

Na veliko veselje OŠ Marije Jurić Zagorke između odabranih likovnih radova koji putuju u Japan je i rad Frana Mojžija, učenika 6.d razreda naše škole.

Čestitamo Franu na ostvarenom uspjehu i želimo mu uspjeh u Japanu!

Mirjana Sever