Europsko drveće u europskom vremenu – Erasmus+KA2

U okviru ERASMUS+ KA2 programa naša škola surađuje s školama iz Češke i Latvije na projektu „Europsko drveće u europskom vremenu“.

 

Prve transnacionalne aktivnosti učenja, podučavanja i osposobljavanja odvijale su se u Češkoj od 12. 5. do 18. 5. 2018. Sudjelovali su učenici i učitelji iz Češke, Latvije i Hrvatske. Napravljane su analize prikupljenih podataka tijekom jeseni i zime, pripremljene su prezentacije projekta i naših aktivnosti vezanih za mjerenja i rad na projektu, odrađena su mjerenja na terenu te obilazak zaštićenih dijelova prirode u Češkoj. Učenici su aktivno sudjelovali u svim aktivnostima, razmjenjivali znanja, koristili engleski jezik u komunikaciji, učili pojmove na češkom, latvijskom i hrvatskom, izradili su rječnik najčešćih pojmova korištenih u našem projektu. Međusobna suradnja na različitim aktivnostima povezala je učenike i stvorila nova prijateljstva.

Druge  transnacionalne aktivnosti odvijale su se u Latviji od 17. 9. do 23. 9. 2018. Učenici su analizirali i provjeravali prikupljene podatke tijekom proljeća i ljeta, izradili su kalendar za 2019. g, provjeravali su rječnik, odradili su mjerenja na terenu i obilazili su zaštićene dijelove prirode u Latviji. Tijekom rada koristili smo engleski i ruski jezik radi lakše komunikacije te češki, latvijski i hrvatski za učenje pojmova iz rječnika te pripreme kalendara i brošure o projektu i najčešćem drveću u  šumama država sudionica projekta.