Vrijedni filmaši FD ZAG

Naši vrijedni filmaši koji su tijekom prošle školske godine snimili četiri filma, ove jeseni ubiru plodove svoga rada.

Od 26. do 28. rujna na  Smotri hrvatskoga školskog filma u Sinju naša škola predstavila se dokumentarnim filmom Mi smo samo svoji. Od strane stručnoga povjerenstva (Krešimir Mikić, Slaven Zečević, Ištvan Filaković i Neven Hitrec) posebno je pohvaljen interes i briga za očuvanjem hrvatskih dijalekata.

Tjedan dana kasnije, od 4. do 7. listopada u Bolu na Braču na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece naše boje branit će eksperimentalni film Kad si ne/sretan koji se bavi temom nasilja u obitelji.

Isti film povjerenstvo Malog DOKUarta  (Damir Čučić, Boris Poljak i Denis Hladiš) uvrstilo je među četiri najbolja filma koja će se boriti za tri prve nagrade i najprestižniju Grand prix. Dodatna nagrada je i radionica dokumentarnog filma pod vodstvom snimatelja Borisa Polajaka na kojoj ćemo prikupljati nova znanja i iskustva.

Posebno priznanje za našu filmsku ekipu stiglo je iz Dubrovnika. Portretni dokumentarac Jan uvršten je u projekcijski program na međunarodnom Dubrovnik film festivalu od 18. do 21. listopada.

Na Festivalu o pravima djece u organizaciji UNICEF-a Hrvatska sudjelujemo već tradicionalno. Film Ti ćeš meni reć’  bit će prikazan na otvorenju Festivala, a film Kad si ne/sretan na projekcijama je 16. Listopada u svim CineStar kinima diljem Lijepe naše.

Filmašima želimo da uživaju u plodovima svoga rada te da ih nagradna putovanja dodatno motiviraju za nova filmska ostvarenja.