ZAGIĆI (naši najmlađi)

Proljeće i Uskrs u boravku

Pogledajte video!

Snijeg u boravku

Boravkaši su kraj tjedna završili najboljim mogućim načinom!

Učiteljice:
Koraljka Mauhar
Filomena Golomejić
Marina Biljanović

100. Dan škole u boravku

Maškare u boravku

Učiteljice:
Koraljka Mauhar
Filomena Golomejić
Marina Biljanović

Škola u prirodi – Sljeme

Učenici trećih razreda naše škole proveli su prošli tjedan (6.-10. studenoga 2017.) u Školi u prirodi.

Kiša i magla nisu pokvarili raspoloženje. Puno toga su naučili i sudjelovali u raznim aktivnostima.
Pogledajte kako su se proveli u ovom kratkom video uratku. Svim djelatnicima Doma Crvenog križa i studenticama UFZG-a zahvaljujemo na gostoprimstvu!
Mandica Oković 3.a
Dubravka Šereg 3.b
Vlatka Tepeš 3. c
Ružica Džankić 3.d
*Filomena Golomejić
*Maja Ištuk
*Katarina Huklek

Dan jabuka

20.10.2017. naše stablo jabuka za Dan jabuka!

Vrijedni mališani zamirišali nam školu.

Učiteljica Ana Marija Tavra

Učiteljica Dubravka Šereg

Učiteljica Koraljka Mauhar

Učiteljica Filomena Golomejić

Učiteljica Marina Biljanović

Dan kravate

Dan kravata smo boravkaši obilježili u srijedu 18.10.2017. tako što smo svi imali kravate i marame. Vezali smo ih na različite načine, isprobavali tuđe, al i naučili da je kravata hrtvatski simbol i da se Dan kravata obilježava u cijelom svijetu.

Učiteljica 2.c

Izlet u Maksimir

Naši najmlađi su u utorak 17.10.2017. malo prošetali parkom Maksimir.

Svi drugaši krenuli su put Maksimira. Dobili smo voditeljice koje su nas vodile kroz park i učile o izgledu lišća i drveća u parku i njihove nazive. Ispunjavali smo i listiće, a za nagradu za aktivno sudjelovanje smo se poigrali u parku. Bio je sunčan i topao dan u kojem smo se zabavili i učili.

Učiteljica 2.c

Posjet Gradu mladih

U utorak 17.10.2017. učenici prvih razreda krenuli su na svoju prvu terensku nastavu u Grad mladih. Tamo su nas dočekali animatori i ponudili nam topli čaj. Ubrzo smo se zaputili u šumu i promatrali promjene u prirodi. Nakon ručka pojurili smo u veliki park na igru. Oprostili smo se od Grada mladih uz čokoladni kolač, pjesmu i ples.

Učiteljice prvih razreda

Dan jabuka u produženom boravkuDan jabuka6

Zna se još od prije da su, male ruke djevojčica i dječaka koji idu u produžene boravke, itekako vrijedne.Tako je bilo i na sam Dan jabuka kada su produženi boravci 1.c, 1.d i 2.d sa svojim učiteljicama sami naribali jabuke i napravili štrudle koje su naše drage tete kuharice ispekle u školskoj kuhinji, a djeca ih slasno pojela za užinu.

Slijedila je zatim JABUKIJADA na školskom igralištu gdje su sva četiri razreda produženih boravaka igrala štafetne igre  jabukama. Svaki je razred bio podjednako dobar te su svoje uspjehe na kraju proslavili jedenjem baš tih pobjedonosnih jabuka.

Vlatka Tepeš

Koraljka Mauhar

Marina Biljanović

Juraj Cvetko

Kad se male ruke slože-sve se može!

Produženi boravak nije ni ove godine zaboravio rođendan našeg planeta Zemlje. Cijeli je tjedan 1.c „slavio“ njezin  rođendan kroz razne aktivnosti. Na papiru su, nacrtavši Zemlju, prvašići napisali i eko poruke vezane za njeno očuvanje. Izradili su i veliki plakat sa životinjama i biljkama karakterističnim za svaki kontinent i puno toga naučili. Osim knjiga s eko porukama koje im je čitala učiteljica u produženom boravku, učenici su na sam rođendan bili jako vrijedni te očistili školsko dvorište od smeća. Bravo, 1.c!

Vlatka Tepeš

dipl.učiteljica u PB 1.c razreda

AH, LJUBAV…

Veljača…Ljubav…Valentinovo…

Mali prvašići iz 1.c su imali pune ruke posla. Izrađivali su srca od kartona i vune kako bi ukrasili svoju učionicu. Prvi su se puta susreli sa vezenjem te su vezli srce na papiru. A za kraj su napravili jastučiće u obliku srca na koja su šivali gumbe.

Vlatka Tepeš,dipl.učiteljica
učiteljica u PB 1.c razreda

Pripovjedačica bajki Jasna Held – posjetila je 2. i 3. razrede.

Međunarodni likovni natječaj

Krajem 2014. godine 1. d  razred je sudjelovao na međunarodnom likovnom natječaju koji organizira MICA – Pokret djece raste s umjetnosti. Taj pokret se nalazi u Brazilu i svake godine organizira likovni projekt koji omogućuje likovno izražavanje djece i mladih cijelog svijeta. PTICE MOJE ZEMLJE je bila tema ovogodišnjeg, 17. natječaja. Likovna skupina 1. d razreda napravila je likovne radove u tehnici pastela. Članovi komisije za prosudbu kvalitete likovnih radova odlučili su da četiri rada budu na izložbi u Šumarskom muzeju Octavio Vecchi u Sao Paulu. Ti najuspješniji učenici su Tatjana Kirčenkova, Fran Lončar, Darijo Prugovečki i Emilly Radevski.

ZIMA, ZIMA… HLADNE PRSTE IMA…

Zima je zakoračila i u produženi boravak, u 2.d razred. U siječnju je, napokon, pao prvi ovozimski snijeg, a djeca su krenula raditi snjegovića – od bijele čarape! Kako bi snjegovići bili upotpunjeni, učenici su svojim vrijednim ručicama ispleli šal za svog snjegovića. Pletenje prstima ih je oduševilo! Osim djevojčicama, pletenje prstima se jako svidjelo i dječacima. Zadnji dodatak šalu bio je „coflek“ koji su djeca radila uz pomoć vilice.

Kako se bližio početak Zimskih olimpijskih igara, djeca su sama istražila zimske sportove. Na kraju su, radeći u skupinama, izradila plakate o zimskim sportovima. Tako sve naučivši o zimskim sportovima  sada lakše mogu pratiti ZOI u Sočiju.

Nisu djeca zaboravila ni ptičice u ovim zimskim danima. Cijeli smo tjedan posvetili kućicama za ptičice – čitali smo priču Nade Iveljić „Kućica za ptičice“, iz likovnog smo radili kućicu koristeći tkanine, a za kraj su uz pomoć roditelja, koji su došli pomoći, izradili kućice za ptičice od tetrapaka koje su im tete kuharice iz škole sačuvale. Kako su bili vrijedni i kako su se dobro zabavljali pogledajte u slikama koje slijede.

Vlatka Tepeš, dipl.učiteljica RN

Kako  je 2.d obilježio Međunarodni dan zaštite životinja

 

2.d razred je Međunarodni dan zaštite životinja obilježio kroz tematski tjedan. Učenici su donijeli svoju najdražu plišanu životinju u školu. Imali su zadatak da preko vikenda istraže sve o toj životinji (u enciklopedijama, na internetu uz pomoć roditelja). Djeca su svoja saznanja zapisala i ispričala u školi, a kroz tjedan su u produženom boravku izradili plakate o toj životinji. Zatim su od ostataka ljuski od oraha načinili kornjače i pčelice, a tematski tjedan su završili u petak 4.10. samim druženjem s kućnim ljubimcima. Tako je 2.d ugostio 3 tigrice koje su cijeli dan provele s djecom u njihovoj učionici, a poslijepodne su za vrijeme slobodnog vremena u goste na školsko igralište došla i 3 psa s kojima su se djeca neko vrijeme družila.

Vlatka Tepeš, dipl.učiteljica RN

Kako smo obilježili Dan planeta Zemlje u produženom boravku

Projekt Dana planeta Zemlje u razredima produženih boravaka počeo je tjedan prije samog Dana izradom likovnih radova na temu More je živo, izradom plakata i pisanjem eko poruka. Nastavili smo  čitanjem eko slikovnica te crtanjem velikog planeta Zemlje kredama na školskom igralištu.Cijeli projekt je završio na sam Dan planeta Zemlje, 22. travnja, kada je  učiteljica Vlatka Tepeš  organizirala eko kviz  u kojem se se natjecali neki učenici 1.c, 1.d i 2.d razreda. Djeca su pokazala visoko znanje o zaštiti okoliša te  je kviz bio napet do samoga kraja, ali poštenom borbom i znanjem 2.d je pobijedio konkurenciju.

Vlatka Tepeš, dipl.učiteljica RN

Naj-Snješko

Jednog vrlo hladnog zimskog poslijepodneva, točnije 17.1.2013., na školskom igralištu sakupilo se puno djece. S dobrim razlogom- slijedilo je natjecanje – tko će napraviti ljepšeg snjegovića? Svi učenici 1.c , 1.d , 2.a , 2.b , 2.c , 2.d , 4.a , 4.b i 4.d razreda prionuli su poslu i u pola sata napravili devet nevjerojatno lijepih snjegovića. Stručni ocjenjivački tim, sastavljen od učitelja i učiteljica, odlučio je da su SVI snjegovići, zapravo njihovi kreatori, pobjednici! Kakva je to dobra zabava bila, pogledajte u galeriji fotografija.

Vlatka Tepeš, učiteljica

Dan jabuka u Zagorki

Razredi produženog  boravka u Zagorki proslavili su 19. listopada Dan jabuka. Učenike 1.d na cijeli je projekt potaknula „Priča o jabukama“ Marijana Sinkovića koju im je pročitala učiteljica Vlatka Tepeš. U obilježavanju Dana jabuka pridružili su im se i 1. c s učiteljicom Marinom Biljanović te 2.d i njihova učiteljica Koraljka Mauhar. Ukrasili su panoe svojim radovima: stablima jabuka od rola papirnatih ubrusa, jabukama od papira u tehnici origami i  stablima jabuka od kolaža. Djeca su pripremala kompot od jabuka, a tete kuharice su ga u školskoj kuhinji skuhale, te su dobri roditelji 1.d razreda ispekli mnoštvo kolača, savijača i pita od jabuka kako bi se djeca sladila ovim zdravim voćem u svim oblicima.

Čestitamo našim boravkašima na ovom ukusnom i zdravom projektu.

Vlatka Tepeš, učiteljica razredne nastave